Amersfoortse restaurants leven tussen hoop en vrees

23 nov, 10:15 Achtergrond
(Foto: Conny van den Bor)
,, Als dit nog lang duurt zit een pensioen er helemaal niet meer in”, zegt Maurice Pouw.
,, Als dit nog lang duurt zit een pensioen er helemaal niet meer in”, zegt Maurice Pouw.

Dat Amersfoortse restaurants als gevolg van de nieuwste coronamaatregelen nu om 20.00 uur de deuren moeten sluiten heeft grote impact. De restauranteigenaren leven tussen hoop en vrees. Maurice Pouw lacht nog wel op de foto, maar is niet echt blij. De nieuwste coronamaatregel dat alle restaurants om 20.00 uur gesloten moeten zijn hakt erin.

Pouw is eigenaar van het Spaanse restaurant Brasa op de Lavendelstraat (en Vino Brasa). De reserveringen bij zowel Brasa als Vino Brasa hollen terug van vol tot nog een kwart vol. En dat terwijl de inkoop van zo ongeveer alles juist prijziger is dan ooit. Elektriciteit, bier, wijn, vlees: de prijzen rijzen de spreekwoordelijke pan uit. Een plan B om deze keer overeind te blijven is er niet echt. Pouw: ,,Vorig jaar deden we nog veel bezorging, maar de kwaliteit van het eten is toch minder als je ermee naar Vathorst moet. Dus dat doen we niet meer, we gaan in de eerste plaats voor een goede kwaliteit.”

Mis niks, lees alles van Amersfoort


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Amersfoort en omliggende plaatsen met De Stad Amersfoort. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Stad Amersfoort lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Amersfoort.