Dorpsfeest Hoogland

22 september 2010 om 00:00 Achtergrond

De organisatie, Stichting Dorpsfeest Hoogland,had zoals ieder jaar weer alles uit de kast gehaald om er een geweldig spektakel voor jong en oud van te maken. En al viel het weer in tegenstelling tot voorgaande jaren dan een beetje tegen,het was alle dagen nog net zo druk. De enige uitzondering vormde de zaterdag,die trok iets minder bezoekers,wat alles te maken had met de afgelaste Paardensportdag en paarden shownummers.

HOOGLAND - Het afgelopen lange feestweekend was het wederom een drukte van belang in Stadspark Schothorst tijdens de alweer 18e editie van het Dorpsfeest. door Carole Kuis

,,De vele regenbuien van de afgelopen weken, maakten het veld dusdanig drassig, dat wij als organisatie de veiligheid niet konden waarborgen en die staat bij ons bovenaan. Vandaar dat we in goed overleg vrijdagmiddag 13.00 uur besloten hebben om dit onderdeel niet door te laten gaan. Een behoorlijke aderlating en tegenvaller.

Slechts één keer eerder in 1998 hebben we die beslissing ook moeten nemen. Maar je moet je voorstellen dat we die dag ruim 900 paarden met trailers en ruiters op het veld hebben,dat was onmogelijk en onverantwoordelijk onder deze condities. Als de beslissing gevallen is,treedt direct een draaiboek voor dergelijke calamiteiten in werking. Sponsoren, verenigingen, pers en de organisatie van de Nederlandse kampioenschappen moeten op de hoogte gebracht worden. Dat is allemaal vlekkeloos verlopen. Ieder van ons heeft zijn of haar taak en we kregen veel begrip van iedereen. We hebben de mogelijkheid van grondverbetering nog overwogen, maar ook dat was niet afdoende. Dit was de beste beslissing. Maar goed je bent dan wel de helft van je kloppend hart kwijt”, aldus public relations man van het eerste uur Gertjan van den Hengel.

Het was dan ook niet eerder in de geschiedenis van het evenement zo lang van tevoren nat geweest.

,,Onze vrijwilligers, maar liefst 650 in totaal, verdienen een enorme pluim. Zij zijn van tevoren in de stromende regen bezig geweest met het in orde brengen van het terrein en opzetten van de nieuwe circustent, wat ook meer tijd en energie kost. Als dan zo’n onderdeel niet doorgaat, is dat een domper.

Maar goed het is niet anders en velen wisten de weg naar het Stadspark toch te vinden. Die nieuwe tent is overigens een groot succes. Het personeel is zo ook veel meer bij de optredens betrokken en daarnaast is het geluid veel beter beheersbaar, wat minder overlast geeft voor de omwonenden. Hij is veel hoger en gezelliger, waardoor je nog meer sfeer hebt. De optredens tijdens de avonden waren dan ook als vanouds uitverkocht en een groot succes. De band Papa di Grazzi en Jan Smit op vrijdagavond, maakte dat het dak eraf ging. Maar ook Lasgo, Starkoo en Two Brothers on the fourth floor op zaterdag was een gigantisch feest. Wegens doorslaand succes hadden we ook dit jaar vrijdagmiddag het Dreesfeest voor de senioren. Dat voorziet echt in een enorme behoefte. Onder het genot van een hapje en drankje, dus echt all inclusive, konden onze ouderen genieten van gesprekken met elkaar en muziek uit hun tijd.

Heel bijzonder was dat ook de nieuwe burgemeester Bolsius langs kwam, om kennis te maken met Hoogland en het Dorpsfeest. Dat werd door iedereen heel erg op prijs gesteld. Zondag liep het ook lekker door. Jong en oud genoot op het gezellige feestterrein onder het genot van een hapje en drankje. Heel bijzonder en druk bezocht was het optreden van Ralf, de winnaar van het Junior Eurovisie Songfestival, in de grote feesttent. Vele jongeren, waaronder opvallend veel jonge meisjes, gingen in de tent uit hun dak”, vertelt Gertjan enthousiast verder. Maar er waren dit lange feestweekend meer hoogtepunten. Uitpuilende tribunes trokken het paardenspektakel van The Thunderguys en de ridders te paard op zondagmiddag. Gelukkig konden de shownummers deze middag wel doorgaan. Rijen stonden er te wachten voor het maar liefst 40 meter hoge reuzenrad, waarin je een prachtig uitzicht over de wijde omgeving had en het Tattoo zetten. Uiteraard ontbrak ook dit keer de oude ambachtenstraat niet, weliswaar op een nieuwe plekje.

,,Ieder jaar delen we het terrein anders in. We blijven vernieuwen en zoeken naar wegen om de doorstroming zo optimaal mogelijk te laten verlopen. Ook dit keer zijn we daar goed in geslaagd, al moesten we deze editie wel bepaalde delen van het veld afzetten, omdat de grond te nat was. Ondanks dat liep het allemaal goed door. Heel bijzonder en zoals men eigenlijk ook van ons gewend is, is het feit dat alle dagen wederom zonder wanklank zijn verlopen. Daar zijn we enorm trots op, we hebben ook geen enkele klacht van omwonenden gehad. Daar doen we alles aan en als dat dan ook zo uitpakt is dat een pluim op ons werk. Het blijkt dat iedere bezoeker dat vertrouwde Dorpsfeestgevoel weet te waarderen. De mensen voelen de verbondenheid en saamhorigheid ieder jaar weer en komen terug. Groter willen we dan ook echt niet groeien. Op deze manier is alles beheersbaar, ieder stuk van het terrein is benut en zo willen we het houden. Iedereen heeft genoten, hier bij het evenement en bij de halve marathon, die ook veel toeschouwers trok. Wij gaan nog even nagenieten en dan met z’n allen op naar de 19e editie.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie