In het Campanile hotel worden voor in ieder geval een jaar maximaal 154 asielzoekers opgevangen.
In het Campanile hotel worden voor in ieder geval een jaar maximaal 154 asielzoekers opgevangen. Google Maps

Campanile hotel in gebruik genomen als opvang, eerste asielzoekers arriveren vandaag

22 februari 2024 om 11:20 Achtergrond

AMERSFOORT Het Campanile hotel is na wekenlange vertraging in gebruik genomen als noodopvanglocatie. Dat schrijft de gemeente. De vereiste omgevingsvergunning is inmiddels verstrekt.

In het hotel worden voor in ieder geval een jaar maximaal 154 asielzoekers opgevangen. Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) was eigenlijk van plan om op 2 januari te starten, maar de juiste vergunning was nog niet rond.

INTERESSE EN ZORGEN

Het COA verzorgt de opvang, begeleiding, medische zorg, dagbesteding en beveiliging in en rond het hotel. Op 8 februari organiseerde de gemeente samen met het COA een informatiebijeenkomst. Naar schatting 150 omwonenden bezochten deze bijeenkomst. Tijdens deze avond was er voor hen de gelegenheid in gesprek te gaan met het COA en de gemeente. Hierbij werden volgens de gemeente interesse en ook zorgen geuit. Interesse om bijvoorbeeld met vrijwilligerswerk asielzoekers zich thuis te laten voelen. Zorgen hadden meestal betrekking op de impact in de wijk. Hierover heeft de gemeente afspraken gemaakt met het COA. Zo is bijvoorbeeld afgesproken dat in en rond het hotel 24/7 begeleiding aanwezig is.

Dit artikel komt tot stand in samenwerking met Nieuwsplein33; https://www.nieuwsplein33.nl/.


Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie