Operatiekamer in Meander
Operatiekamer in Meander FrankNoordanus

Extra bedden voor coronapatiënten in Meander

21 oktober 2020 om 12:02 Gezondheid-MeanderMC

Op donderdag 22 oktober opent Meander Medisch Centrum een extra afdeling in het ziekenhuis voor de verpleging van patiënten die besmet zijn met het coronavirus. Meander beschikt daarmee in de kliniek over 35 bedden voor coronapatiënten. Voor de opvang van coronapatiënten die extra zorg nodig hebben, blijven bedden beschikbaar op de Intensive Care. Om voldoende personeel en bedden vrij te maken voor de coronazorg zullen er de komende weken minder operaties plaatsvinden. Frank de Reij, voorzitter Raad van Bestuur: “De zorg voor coronapatiënten mag niet ten koste gaan van de zorg voor onze reguliere patiënten. Daarom gaan de afspraken voor onderzoek en consulten in poliklinieken gewoon door. Ook alle spoedoperaties en kankerzorg blijven plaatsvinden. Mocht het zo zijn dat uw operatie toch wordt uitgesteld, dan neemt Meander telefonisch contact met u op. Dus als patiënten niets van ons horen, dan gaat hun operatie gewoon door.” 

Opvang in de regio

In de afgelopen weken heeft Meander dagelijks contact met andere ziekenhuizen in de regio Utrecht over de opvang van coronapatiënten. Deze samenwerking zorgt er voor dat alle beschikbare bedden voor coronapatiënten maximaal worden benut en patiënten bij voorkeur in de regio worden verpleegd. Daar waar nodig worden ook patiënten uit andere regio’s overgenomen. Ook andere ziekenhuizen breiden inmiddels het aantal bedden voor coronapatiënten uit. 

Het ziekenhuis belt bij veranderingen

Afspraken en operaties gaan zoveel mogelijk volgens planning door. Als een operatie toch wordt afgezegd of uitgesteld is dit altijd in overleg met de behandeld arts en worden patiënten hier persoonlijk door Meander over gebeld. Patiënten wordt geadviseerd om niet te bellen naar het ziekenhuis om te vragen of hun afspraak of operatie doorgaat en kunnen altijd hun afspraken controleren in het patiëntenportaal MijnMeander.  

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie