Leerling Nordin van het PRO33College al in de vakantiestemming door ontvangst van zijn pakket
Leerling Nordin van het PRO33College al in de vakantiestemming door ontvangst van zijn pakket C.Koster

Leerlingen van het PRO33College ontvangen een vakantiepakket

17 april 2020 om 10:05 Nieuws Deel je nieuws

De afgelopen weken zag het leven van alle leerlingen in Nederland er totaal anders uit.

Ook de leerlingen van het PRO33college kregen thuisonderwijs. Je kunt je voorstellen dat leerling zijn in een anderhalve meter-maatschappij flink wat uitdagingen kent.

Iedere week een nieuw werkboek met verschillende opdrachten van alle vakken die je online besprak met de mentor. Daarna leerde je om “Teams” te gebruiken, zodat je ook samen met een aantal klasgenoten een thema kunt bespreken. Daarbij was veel contact met thuis om waar nodig ondersteuning te bieden of even te delen hoe alles verloopt. Het was even wennen, maar er is hard gewerkt.

En dan… is de vakantie aangebroken. Een vakantie die zich voornamelijk in huis afspeelt en buiten op anderhalve meter afstand van elkaar, waarin je niet gezellig afspreekt om te chillen en dat moeten we echt nog even volhouden met elkaar.

Daarom zag je een paar dagen terug de docenten met zware fiets- en rugtassen door Amersfoort fietsen met een vakantiepakket die persoonlijk werd afgegeven, op afstand, maar toch even een contactmoment. Wat een enthousiasme bij leerlingen en docenten!

Anders lesgeven, anders leren, het lukt omdat wij het willen, maar wat verlangen we naar een school vol met leerlingen.

 

Lisette van den Berg

Directeur PRO33college

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie