Motorschip de Zonnebloem
Motorschip de Zonnebloem Bron: de Zonnebloem

Jaarlijkse Zonnebloem loterij start op 12 april

6 april 2022 om 16:32 Lokaal Deel je nieuws

Nationale vereniging de Zonnebloem organiseert jaarlijks een loterij waarvan de opbrengsten direct ten goede komen aan het werk van de lokale Zonnebloemafdelingen. In en rond Amersfoort zijn er 14 afdelingen actief die proberen bewoners met een fysieke beperking uit hun isolement te halen en ze binnen hun eigen mogelijkheden te laten deelnemen aan het dagelijkse maatschappelijke leven. Hiervoor worden allerlei activiteiten en uitstapjes georganiseerd naar bijv musea, evenementen, theater etc. Diverse afdelingen organiseren ook kleinschalige vakanties voor hun deelnemers en deelnemers kunnen ook mee de vaarvakanties met ons eigen motorschip de Zonnebloem.

Zonnebloemwerk is 100 % vrijwilligerswerk en in de regio Eemland helpen er ca 450 enthousiaste vrijwilligers aan mee om dit voor de deelnemers mogelijk te maken. Daar zijn we ontzettend blij mee en dankbaar voor. De vergrijzing en ontwikkelingen in de gezondheid en de gezondheidszorg betekenen dat onze doelgroep er zeker niet kleiner op wordt. Het gevolg is uiteraard steeds meer vraag om vrijwilligershanden en geldmiddelen om onze diensten ook voor de toekomst op peil te houden.

Met hulp en inzet van onze eigen vrijwilligers gaan we in deze loterij proberen weer de nodige middelen voor het komende jaar bij elkaar te krijgen. We doen hierbij een beroep op iedereen, die ons werk een warm hart toedraagt, om ons ook daadwerkelijk te steunen; elke verkocht lot helpt. Uiteraard staan we naast een financiële bijdrage zeker ook open voor nog meer handjes. Vindt je vrijwilligerswerk leuk en help je graag medemensen die het zonder hulp niet meer kunnen dan ben je als nieuwe Zonnebloemvrijwilliger van harte welkom. Met name ook jongere vrijwilligers zien we graag.

De loterij begint 12 april en duurt tot in september

Behalve papieren loten zijn er ook mogelijkheden om via internet loten te kopen.

Voor meer informatie en de mogelijkheden voor vrijwilligerswerk kun je terecht op de website van Zonnebloem regio Eemland.  

https://zonnebloem-eemland.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie