Isaak en Dick Heeren, 1930
Isaak en Dick Heeren, 1930 Rie Heeren

vervolg op debuutroman van de amersfoortse paulien heeren.

12 januari 2022 om 13:21 Lokaal Deel je nieuws

Paulien Heeren (60) heeft het vervolg van haar debuutroman Izaak en Johanna, de geschiedenis van haar grootouders, voltooid. Isaak en Dick, liefde en oorlog in Rotterdam,  is 7 januari uitgekomen bij Boekscout.

Het plan voor een roman over haar familie van vaders kant sluimerde al lang in haar. Na het overlijden van de laatste Heeren van de vorige generatie, nam zij alle foto’s en documenten als basis voor haar trilogie. Waarvan het eerste deel op 18 augustus 2021 uitkwam. Het tweede deel is nu dus verkrijgbaar. Het derde deel staat op stapel.

Net zoals het eerste boek is het boek Isaak en Dick voorzien van antieke foto’s. Het verhaal is in chronologische volgorde geschreven en speelt zich af tussen 1934 en 1950, voornamelijk in Rotterdam en beschrijft het leven van de twee broers, Isaak en Dick, de zonen van Izaak en Johanna. Zij zijn elf en acht jaar oud als hun moeder overlijdt aan TBC. Zij groeien op zonder moeder en een afwezige vader. Zij stappen van het ene milieu (dat van hun grootvader, Dirk Janse, de toneelspeler in Rotterdam) naar het andere (dat van hun grootvader Isaak Heeren, de keurige procuratiehouder in Bloemendaal). Maar waar groeien zij op? Wat komt er van hen terecht? Komen zij ongeschonden de oorlog door?

Paulien Heeren: “Wat heb ik een groot respect gekregen voor mijn overgrootouders Loekie en Dirk Janse.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie