auteur Auke Hulst
auteur Auke Hulst Mark Uyl

Nacht van de Literatuur 2021

10 september 2021 om 02:54 Lokaal Deel je nieuws

Op 18 september 2021 vanaf 20:00 uur verwelkomt ‘De Nacht van de Literatuur’ drie schrijvers in de Bibliotheek Eemland: Tommy Wieringa, Tobi Lakmaker en Auke Hulst.
Zij lezen voor uit eigen werk en zullen geïnterviewd worden over hun schrijverschap, hun recente werk, hun ambities en alles wat nog meer ter sprake komt. Je kunt deze avond bijwonen in de bibliotheek of via een online livestream.

Op de avond zullen ook de zangeres Emma Lou en de nieuwe stadsdichter van Amersfoort Twan Vet, optreden. Meer informatie en kaarten zijn te vinden op de website www.nachtvandeliteratuur.nl

Waar in eerdere edities het festival verspreid werd over meerdere locaties rondom het Spui en het Eemplein, heeft de organisatie besloten i.v.m. de Corona-maatregelen dit jaar het festival te organiseren op 1 locatie en met maar 3 schrijvers. Er zijn ook maar een beperkt aantal bezoekers in het Eemhuis toegestaan, vandaar dat men de avond ook via livestream kan volgen. De organisatie hoopt volgend jaar op zaterdag 12 maart 2022, als afsluiting van de Boekenweek, weer een volledig festival neer te kunnen zetten met meer auteurs en dichters op meerdere locaties.

Meer informatie over de schrijvers:

Tommy Wieringa (1967) is schrijver, columnist en scenarist. Wieringa schreef onder andere de romans Alles over Tristan (Halewijnprijs, 2002), Joe Speedboot (F. Bordewijkprijs 2006), Caesarion (shortlist IMPAC Dublin Literary Award 2013) en De heilige Rita (o.a. Bookspot Lezers- en Literatuurprijs). Pieter Steinz schaarde Wieringa in NRC Handelsblad onder ‘de Grote Tien van de Nederlandse literatuur.’

Tobi Lakmaker (1995) was tot voor kort bekend als Sofie en debuteerde in 2021 met het alom geprezen De geschiedenis van mijn seksualiteit, waarin ze haar liefdesleven en de eenzame worsteling met haar gender beschrijft. 
NRC Handelsblad schreef: ‘De debuutroman van Sofie Lakmaker heeft het in zich om een hit te worden – omdat het een vurig verhaal is, nietsontziend en grappig, zo smeuïg geschreven dat je erdoorheen vliegt.’ 

Auke Hulst (1975) is schrijver, literatuurcriticus, journalist en muzikant. Sinds zijn debuut in 2006 publiceerde hij vele romans, essaybundels en reisboeken. Zijn succesvolle derde roman Kinderen van het Ruige Land (2012) werd genomineerd voor de BNG Literatuurprijs. In het najaar van 2021 verschijnt een nieuw boek van zijn hand De Mitsukoshi Troostbaby Company, waar reikhalzend naar uitgekeken wordt.

auteur Tobi Lakmaker
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie