’10 ondernemers met 12 uitdagingen: studenten ROC Midden Nederland aan de slag voor Amersfoorts bedrijfsleven’

28 mei 2021 om 13:44 Lokaal Deel je nieuws

Wat doe je als tijdens Corona studenten nauwelijks stage kunnen lopen? Het Business & Administration College van ROC Midden Nederland ontwikkelde met samenwerkingspartner Projecthuizen.nl een alternatieve stageperiode. ‘We maken gezamenlijk, ROC en Projecthuizen, de verbinding met de Amersfoortse arbeidsmarkt en ontwikkelen zo de talenten van de student,’ aldus Sylvia Krebber. Op uitnodiging van Projecthuizen.nl en het B&A College kwamen afgelopen maandag 10 Amersfoortse ondernemers naar het Campus Connect Center om 12 uitdagingen te pitchen voor de eerstejaars studenten.

E-business
Belangrijke thema’s bij het B&A College zijn ondernemerschap en e-business. Doordat studenten ondernemende competenties aanleren (zoals creativiteit en bereidheid risico’s te nemen) stijgt hun zelfvertrouwen, benutten ze kansen en wordt hun oplossingsgerichtheid en doorzettingsvermogen versterkt. Dit maakt dat ze een streepje voor hebben op de arbeidsmarkt.

Lees meer: https://businessenadministration.rocmn.nl/nieuws/10-ondernemers-met-12-uitdagingen-studenten-roc-midden-nederland-aan-de-slag-voor

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie