Nieuw kindcentrum in Nieuwland
Nieuw kindcentrum in Nieuwland Ska Kinderopvang

Ska Kinderopvang en basisschool De Border vormen samen kindcentrum

11 juni 2018 om 09:59 lokaal Deel je nieuws

Met ingang van het nieuwe schooljaar 2018/’19 vormen basisschool De Border en Ska Kinderopvang in Nieuwland samen een kindcentrum. Met basisschool, bso, speelleergroep én een nieuw kinderdagverblijf. Een geweldige plek voor kinderen van 0 – 12 jaar!

Waarom een kindcentrum?
In een kindcentrum verdwijnen de schotten tussen kinderopvang en onderwijs. Alle medewerkers werken nauw samen om de ontwikkeling van de kinderen optimaal te kunnen begeleiden. Er wordt toegewerkt naar één gezamenlijke pedagogische visie en één werkwijze. Dat is niet alleen goed voor de kinderen, maar ook prettig voor de ouders.

Verantwoordelijk voor elkaar en de omgeving
Het kindcentrum is een leefgemeenschap waarin de kinderen zich welkom en veilig voelen, een stem krijgen, en zich verantwoordelijk voelen voor elkaar en hun omgeving.  Ze leren opkomen voor hun mening en openstaan voor die van anderen. Ze leren hierdoor vreedzaam en respectvol om te gaan met conflicten en met verschillen in bijvoorbeeld gewoontes.  Dit bereidt de kinderen voor op het leven in onze democratische samenleving.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over basisschool De Border op www.obsdeborder.nl of bel 033 – 456 53 07. Kijk voor informatie over Ska Kinderopvang op www.ska.nl of bel 033 – 470 13 03. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie