Aankondiging musical Joris en de draak
Aankondiging musical Joris en de draak KISI

‘Joris en de draak’ op kerkplein Hooglanderveen

8 oktober 2020 om 16:21 Lokaal/Activiteiten Deel je nieuws

Een hart onder de riem in een moeilijke tijd. Dat is de musicalvoorstelling ‘Joris en de draak – hoop van zegen’, gespeeld door de jeugdmusicalgroep KISI. De musical is woensdag 14 oktober te zien op het kerkplein in Hooglanderveen.

Het verhaal speelt op een levensgroot schaakbord, waarmee de onderlinge 1.5 meter afstand als spelelement wordt gebruikt. De musical is een sprookje geïnspireerd op de legende rond Joris en de draak. Sint Joris -ook de stadspatroon van Amersfoort- zou een draak hebben gedood.
In de musical wordt de vraag gesteld of je met een houten zwaard de hele wereld kunt redden. Wèl als je jong bent en Joris heet. Maar wat als je een jonge koningin bent, Anna heet, en er plotseling een briesende draak op het schaaktoneel verschijnt? Dan wordt het… ‘op hoop van zegen’!

De musical wordt uitgevoerd door jeugdige acteurs van 8-25 jaar en is geschikt voor alle leeftijden. Het verhaal en duurt een klein half uur.
De musical is ook te zien via www.stjoseph-olva.nl en het YouTube-kanaal van RK Eemland, de samenwerkende parochies van Amersfoort/Soest-Baarn. Bij slecht weer wordt de musical in de kerk gespeeld en is dan niet toegankelijk voor publiek, maar wel op internet te zien.

Musical 'Joris en de draak'
woensdag 14 oktober – 14.30 uur
bij goed weer: kerkplein Hooglanderveen en via www.stjoseph-olva.nl
bij slecht weer: allleen via www.stjoseph-olva.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie