Uitnodiging Expositie Levensweg
Uitnodiging Expositie Levensweg Ellen Kolff

Expositie ‘Levensweg’ Sint-Franciscus-Xaveriuskerk

2 augustus 2020 om 00:11 Kunst Deel je nieuws

In de Sint-Franciscus-Xaveriuskerk in Amersfoort is vanaf 1 augustus 2020 de expositie ‘Levensweg’ te bekijken. De datum van de officiële afsluiting van de expositie wordt later bekend gemaakt. Deze expositie is een initiatief van 033Fotostad.

Stilstaan | Het is een tentoonstelling om bij stil te staan. In woord en beeld wordt de lijn tussen geboorte en dood geschetst. Concepten als nieuw leven, groei, liefde, trouw, lijden en afscheid worden belicht door de fotografe Ellen Kolff en de dichteres Mattie Goedegebuur. Ook de lijn van de seizoenen is zichtbaar in het tentoongestelde werk. In 2018 heeft hun samenwerking geleid tot exposities op verschillende locaties gerealiseerd door 033Fotostad, die als visie heeft om door hun activiteiten Amersfoorters te betrekken die niet vaak met kunst en cultuur in aanraking komen.

Ellen Kolff | Als kind was Ellen Kolff (1970) al gewend aan foto's maken, omdat haar vader vaak met een camera bezig was. Zelf maakte ze alleen foto's op vakantie en koos ze voor werken in de gezondheidszorg. Maar het fotograferen zit toch in het bloed en inmiddels combineert ze de gezondheidszorg met de camera. Een mooie combinatie, waarin mensen altijd centraal staan. www.ekf-foto.nl www.facebook.com/EllenKolffFotografie, instagram: @ellenkolff_fotografie

Mattie Goedegebuur | Mattie is al heel haar leven een mensenmens. Ze werkte bij diverse scholen en overheidsinstanties als docent en begeleider. Ze zet met haar pen de wereld even stil als ze haar observaties en emoties beschrijft in taal. Haar gedichten laten zich lezen als foto’s. Haar poëzie en proza staan in 7 dichtbundels, 72 verzamelbundels en 5 verhalenbundels. https://mattiegoedegebuur.wordpress.com/over/ & poëzie: https://matcatgo.blogspot.com/

Sint Franciscus Xaveriuskerk | Gastvrij en spiritueel in stad & regio stelt de Sint Franciscus Xaveriuskerk, de oudste R.K. kerk in de Amersfoortse binnenstad, haar deuren open om in kunst en cultuur elkaar samen te vinden. U bent van harte welkom in de Sint Franciscus Xaveriuskerk, 't Zand 29, 3811GB te Amersfoort iedere zaterdag van 11:00u–15:00u. (de expositie is in de kerk te bezichtigen) Iedere zondag is er om 10:30u een kerkdienst, waarna de kerkdeuren tot 12:00u geopend zijn. Toegang gratis.

 

 

Expositie ‘Levensweg’ 01-08-2020
Ellen Kolff & Mattie Goedegebuur 

Sint Franciscus Xaveriuskerk

't Zand 29

3811GB Amersfoort

za 11u-15u / zo 10:30u-12u

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie