Afbeelding
365press

Veel politie op de been bij De Stier na succes Marokkaanse voetbalelftal

1 december 2022 om 22:51 Overig

AMERSFOORT (ANP) Na de WK-overwinning van Marokko op Canada zijn politieagenten in Amersfoort donderdagavond bekogeld met zwaar vuurwerk, bericht RTV Utrecht. De politie greep in door een groep van ongeveer driehonderd jongeren uiteen te drijven en enkele straten af te zetten. Er is niemand aangehouden.

De onrust concentreerde zich bij de rotonde De Stier. Er werd soms flink gas gegeven en doorgereden door automobilisten en er klonk hard vuurwerk en joelende jeugd. Een politiebus gepositioneerd op de rotonde ter hoogte van de Flierbeeksingel kon het herhaaldelijk rondjes rijden voorkomen. Een groep jongeren stak een fles met een brandbare vloeistof in brand, maar de brandweer wist het vuur snel te blussen. 

De politie zette agenten met honden en wapenstokken in. Ongeveer dertig jongeren keken toe. De politie hield de omgeving goed in de gaten. Er zijn geen agenten gewond geraakt.

ONRUSTIG In Amsterdam werden donderdagavond negen mensen opgepakt na onlusten om de voetbalwedstrijd. Ook in Rotterdam moest de politie tussenbeide komen en werden vijf personen gearresteerd. In verschillende Belgische steden was het eveneens onrustig en werden tientallen personen ingerekend. Drie agenten raakten daar gewond.

De onrust concentreerde zich volgens de regionale omroep bij de rotonde De Stier. De politie zette agenten met honden en wapenstokken in. Sommige mensen reden hard rond met hun auto of scooter terwijl ze met Marokkaanse vlaggen wapperden. Er zijn geen agenten gewond geraakt.
In Amsterdam werden donderdagavond negen mensen opgepakt na onlusten om de voetbalwedstrijd. Ook in Rotterdam moest de politie tussenbeide komen en werden vijf personen gearresteerd. In verschillende Belgische steden was het eveneens onrustig en werden tientallen personen ingerekend. Drie agenten raakten daar gewond.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie