Afbeelding
Robbert de Hooge/Politie Amersfoort

Veel bekeuringen en waarschuwingen na honderd scootercontroles

Overig

AMERSFOORT Op de Keerkring, Valutaboulevard en Gaslaan heeft de Amersfoortse politie dinsdagmiddag en -avond scootercontroles gehouden. ,,Er zijn ongeveer honderd scooters gecontroleerd waarvan er 27 zo snel reden dat die een WOK-meldingen kregen en daarom niet meer verder mochten rijden”, schrijft de politie. Dat staat voor ‘Wacht Op Keuren’ en betekent dat het voertuig tot die tijd niet meer de weg op mag.

Vier scooters reden met een begrenzer. Deze zijn in beslag genomen. Een verkeersofficier bepaalt de hoogte van de boete voor het rijden met een begrenzer.
Drie scooters zijn in beslag genomen, omdat het framenummer niet klopte met het kenteken dat erop zat. Daarnaast is een E-step in beslag genomen, omdat die alleen op eigen terrein mag. Er zijn zeven bestuurders betrapt op het rijden zonder rijbewijs. Daarnaast zijn er bekeuringen geschreven voor gladde banden (viermaal), rijden zonder helm (zes keer) en het vasthouden van een telefoon tijdens het rijden (vijf keer).

Er zijn ook waarschuwingen gegeven, bijvoorbeeld als iemand voor het eerst geen rij- of kentekenpapieren bij zich had, maar ook als iemand geen reflectoren had, maar al een bekeuring kreeg voor een gladde band. ,,Eigenlijk zijn dit soort resultaten heel triest, als je bedenkt dat het hier gaat om scooters die veel op de fietspaden van Amersfoort rijden”, concludeert de politie. ,,Er werden hoge snelheden behaald met de scooters die nu dus een WOK hebben. Zo ging er één 80 kilometer per uur. Op het fietspad (binnen bebouwde kom) is 30 kilometer per uur de maximum snelheid.”

advertentie