Afbeelding
AS Media

Ravage na plofkraak: 'Terwijl ik 112 belde, kwam de tweede knal'

9 januari 2020 om 09:10 Overig

AMERSFOORT De ravage na de plofkraak aan het Pieter Stastokerf in Schothorst is enorm. Dat is enkele uren na de criminele daad nog altijd zichtbaar. Buurtbewoners werden rond half vier vannacht wakker van twee harde knallen en toe zij naar buiten keken, zagen ze de schade aan de geldautomaat van de Rabobank. Meerdere verdachten wist te vluchten via het Reinaertpad richting de Koperhorst.

door Jeroen van der Veer

Een afzetting met linten, veel politie op de been en de Explosieven Opruimingsdienst in touw. Schothorst leek donderdagmorgen wel een oorlogsgebied, zeggen buurtbewoners. ,,Hier schrik je enorm van. Eerst hoor je die knallen, daarna zie je de ravage voor je deur en vervolgens de hoeveelheid hulpdiensten. Dit is echt niet normaal."

Een ander laat weten dat er best wat tijd tussen beide knallen zat: ,,Ik zat rechtop in bed na de eerste explosie. Toen de eerste knal was geweest, hing ik direct met 112 aan de telefoon. Op dat moment kwam ook de tweede knal. De politie was hier echt mega-snel, maar ik weet niet of de daders gepakt zijn."

Door de explosies sneuvelden diverse ruiten en werden omwonenden, zo'n twintig personen, door de politie geëvacueerd. Zij kregen opvang in verzorgingstehuis De Koperhorst.

Het is nog onbekend of de daders buit hebben gemaakt, maar wel is zeker dat er flink wat kosten gaan zitten in het herstellen van de schade. Zo is de gehele geldautomaat uit de muur geblazen. ,,Je verwacht dit niet", laat een buurtbewoner weten, die liever anoniem blijft. Zij woont schuin boven de geldautomaat. ,,De automaten gingen toch na 23.00 uur uit? Dan zou je denken dat er niets te halen is. Toen ik de twee enorme dreunen hoorde, dacht ik aan vuurwerk. Tot je buiten gaat kijken. Wat een bende. Het allerbelangrijkste is dat er geen gewonden zijn, maar dit voelt niet fijn hoor... Zo dicht bij huis."

Bron video: AS Media

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie