Afbeelding
Privé

Meisje (16) vijf dagen op IC door uitgerukte tegels

5 september 2019 om 08:55 Ongeval

AMERSFOORT Twee meisjes uit Soest zijn vorige week (ernstig) gewond geraakt bij een ongeval. Dat gebeurde op het fietspad ter hoogte van Intratuin Amersfoort. Ze werden woensdagavond rond tien op een snorfiets gelanceerd door twee stoeptegels die recht omhoog waren gezet. De zestienjarige bestuurster heeft vijf dagen op de Intensive Care van het UMC gelegen en verblijft nu nog in het ziekenhuis met zwaar (inwendig) letsel. Haar vijftienjarige vriendin, die achterop zat, zit thuis met een gebroken sleutelbeen en een zware hersenschudding.

Johan van Beek

In de laatste vakantieweek waren de twee Soester vriendinnen nog even naar Amersfoort gegaan voor een sociaal uitje. Tussen half tien en tien uur zetten ze op de snorfiets na een gezellig woensdagavondje weer koers richting Soest. Niets aan de hand. Tot ze ter hoogte van Intratuin aan de Amsterdamseweg ineens door de lucht vlogen en het leuke uitstapje een ernstige afloop kreeg.

Oorzaak: twee tegels die uit het fietspad waren gerukt en recht op waren neergezet. De bestuurster van de snorfiets kon ze nooit zien en reed frontaal tegen de tegels aan. De smak op de grond was keihard en niet zonder gevolgen. Een zestienjarig meisje werd woensdagavond direct naar het UMC vervoerd waar ze werd geopereerd en vijf dagen op de Intensive Care moest blijven. Ze ligt nog in het ziekenhuis met ernstig letsel dat mogelijk (deels) blijvend is. Haar vijftienjarige vriendin brak haar sleutelbeen en hield een zware hersenschudding aan het ongeval over.

De moeder van de vijftienjarige heeft geen goed woord over voor degenen die de tegels uit het fietspad hebben gerukt om die vervolgens recht op te plaatsen. Dat is met opzet vragen om ongelukken. De ernst van wat haar dochter en diens vriendin - afgezien nog van de zorgen - overkwam, hoeft geen uitleg.

Dit is zo ziek, dit moet gestopt worden. Hoe kun je zoiets doen,,Dit is zo ziek, dit moet gestopt worden. Hoe kun je zoiets doen", zegt ze sterk verontwaardigd en aangedaan. Bij de politie werden de ouders tot dusver niet veel wijzer. ,,Die zei: we kunnen hier niet veel mee, maar u kunt een schadeclaim indienen bij de gemeente, die is verantwoordelijk voor de fietspaden. Maar het gaat ons helemaal niet om geld, het gaat erom dat zoiets niet meer gebeurt."

De moeder zou willen dat de politie onderzoekt wie er die avond allemaal in de buurt zijn geweest. Bijvoorbeeld door het uitpeilen van mobiele telefoons. Al is het maar om iemand te vinden die iets heeft gezien en een tip kan geven, die kan leiden naar de daders. Er is door een van de ouders aangifte gedaan.

,,Ik voel me verantwoordelijk", zegt de moeder. ,,Als de politie niets doet, wil ik iedereen wel waarschuwen dat dit is gebeurd. Er is ook, niet door mij, contact geweest met de gemeente, maar twee dagen na het ongeluk lagen de tegels er nog los. Het is vreselijk, dit moet gestopt worden.",

Johan van Beek
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie