Afbeelding
365 Press

Arrestatieteam in actie voor verward persoon die mogelijk werkte aan explosieven

1 maart 2023 om 07:13 Misdaad

AMERSFOORT Midden in het centrum van Amersfoort stond het dinsdagavond 22.30 uur blauw van de hulpdiensten. Meerdere bronnen bevestigen inmiddels dat het zou gaan om een persoon die dreigde een explosief tot ontploffing te brengen, dat meldt het AD.

Een 35-jarige Amersfoorter is door een arrestatieteam, ‘quick response team’, team explosieven veiligheid en de brandweer uit zijn woning aan de Groenmarkt gehaald. Daarvoor stapten de politieagenten binnen bij een horecagelegenheid. ,,Dit deden we, omdat we zorgen hadden om de veiligheid van de persoon in de woning. Ook hadden we vermoedens dat de persoon verward gedrag vertoonde. Ook waren er redenen om aan te nemen dat de persoon bezig was met het maken van explosieven”, laat een politiewoordvoerder weten.

Rond de klok van half elf spoedden de eerste eenheden zich richting de Groenmarkt om voor en in restaurant Dikke Dirck tot ongeveer middernacht bezig te zijn. De persoon in kwestie, die had gedreigd om ‘iets op te blazen’, had zich in een woning nabij de horecagelegenheid opgesloten en onder meer een onderhandelaar van de politie moest worden ingezet.

Rond de klok van 22.30 uur liet eerst de politie zich zien, waarna de brandweer en ambulance ook naar de Hof kwamen. ,,Ze wachten op iets”, zei een aanwezige op de Hof tegen het AD op dat moment. ,,Waarop? Geen idee. We worden op afstand gehouden. Het ziet er erg serieus uit. Nu komen ook weer drie auto’s aanrijden. Het arrestatieteam, ja. Het lijkt wel of heel politie Nederland hier staat.”

Om 23.15 uur kwam er beweging en ging het arrestatieteam een pand binnen. Op videobeelden is te zien dat het zwaarbewapende team bij horecaonderneming Dikke Dirck naar binnenstappen om vervolgens de woning erboven te betreden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie