Afbeelding
Politie

Politie deelt foto van man die duizenden euro’s pinde met gestolen pas

Misdaad

AMERSFOORT Een ouder echtpaar uit Amersfoort werd in juli via een sluwe truc bestolen van 7000 euro. De politie deelt nu een foto met daarop de pinnende verdachte. 

Het incident vond plaats op vrijdag 30 juli. Het echtpaar werd aan het eind van de middag thuis gebeld door een vrouw die zei van hun bank te zijn. De vrouw wist met een spookverhaal over phishing hun pincodes te ontfutselen. Ook wist zij hen te bewegen om hun bankpassen in een enveloppe te doen en aan een zogenaamde collega van de vrouw mee te geven. Deze ‘collega’ kwam vervolgens aan de deur. 

Daarna werd het stel nog ruim een half uur aan de lijn gehouden, waarna de verbinding werd verbroken. Verontrust belde het echtpaar direct hun beide banken, ING en SNS. Aan de telefoon bleek dat vlak daarvoor al meer dan 7000 euro van hun rekeningen was opgenomen.  

De pinner is op bewakingsbeelden vastgelegd. Zijn signalement komt volgens de politie geheel overeen met de man die de bankpassen op was komen halen, met als enige verschil dat hij bij het pinnen een donkere jas met capuchon met een dikke bontrand droeg.

advertentie