Afbeelding
AS Media

Arnhemse man zou moorden hebben aangekondigd

23 november 2020 om 06:26 Misdaad

AMERSFOORT (ANP) Burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem heeft zondag een pand aan de Jansbuitensingel voor onbepaalde tijd gesloten. In dat pand vond de politie zaterdagmorgen een gewonde man, die later in het ziekenhuis in Nijmegen aan zijn verwondingen overleed. Ook trof de politie er een hennepkwekerij en een kweektent aan.

De gewonde man was betrokken bij de dood van een 55-jarige man uit het Gelderse Laren. Deze man werd vrijdagmiddag zwaargewond gevonden in een auto in de Cronjéstraat in Arnhem en overleed korte tijd later. Het onderzoek naar die dode leidde volgens de politie naar de Jansbuitensingel, waar de gewonde man werd gevonden. ,,Het geweld en de dood van de twee mannen heeft ons in Arnhem opgeschrikt en zorgt voor een onbeschrijflijke impact op de omgeving. Het ondermijnt en ontwricht het gevoel van veiligheid van mensen. Afschuw en boosheid vechten om voorrang”, zegt Marcouch zondagmiddag.

,,De heftigheid van het incident en de illegale praktijken die in het pand plaatsvonden zijn voor mij reden om het pand met spoed en voor onbepaalde tijd te sluiten”, aldus de Arnhemse burgemeester. In het pand aan de Jansbuitensingel was een incassobureau gevestigd. De man die daar gewond werd gevonden en die later overleed was de eigenaar van het pand, zegt Marcouch.

AMERSFOORT In Amersfoort is ook vrijdag een 74-jarige man uit Soest dood in een auto gevonden. Deze zaak lijkt verband te hebben met de zaken in Arnhem. De politie is in beide steden met een zogenoemd Team Grootschalige Opsporing (TGO) bezig met een onderzoek. De woningen van de doden uit Soest en Laren zijn in het weekeinde doorzocht. De politie zoekt naar verbanden tussen beide onderzoeken, aldus een woordvoerder.

De politie onderzoekt ook de verhalen die rondgaan over nog een onbekende dode in deze zaak. Daarover worden getuigen gehoord. Volgens De Gelderlander zou de Arnhemse man drie moorden hebben aangekondigd. Voor zover bekend is er nog geen vierde slachtoffer in de zaak gevonden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie