Afbeelding
Screenshot uit video

Man klimt op het dak en gooit stenen naar agenten (update)

26 augustus 2020 om 16:48 Misdaad

AMERSFOORT De politie is meerdere uren bezig geweest om een man van een appartementencomplex te krijgen. De persoon zorgde voor grote onrust bij de Koppelweg in Amersfoort en gooide stenen naar omstanders.

door Jeroen van der Veer

Naar aanleiding van een privé-conflict kwam de politie naar de locatie in Amersfoort, waarna het uit de hand liep. De man klom rond 16.30 uur het dak op en bekogelde de aanwezigen. Hierbij sneuvelde minimaal één politieauto. 

Bijna driekwartier later arriveerde het arrestatieteam en zij bedachten lang een plan om de jongen veilig van het dak te krijgen. Ondertussen maakte de jongen, die rond de 20 jaar wordt geschat, foto's van zichzelf, deed hij dansjes en balanceerde hij op de dakrand.

Rond de klok van 18.30 uur slaagde de gespecialiseerde eenheid erin de jongen aan te houden. De dakloper leek zelf via een luik het appartementencomplex in te gaan en daar is hij vermoedelijk gearresteerd. Op foto's van buurtbewoners is te zien hoe hij geblinddoekt is afgevoerd. 

De omgeving is na de arrestatie grotendeels vrijgegeven en hierdoor was de ravage goed zichtbaar. Meerdere ruiten zijn vernield door de gegooide attributen en ook auto's en boten liepen enorme schade op. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie