Afbeelding
Privebezit Spoel

Overleden Breezer lijkt slachtoffer van zinloos geweld: 'Kinderen zijn ontroostbaar'

2 augustus 2020 om 10:52 Misdaad

AMERSFOORT Hoe is kat Breezer aan zijn einde gekomen? Het is een vraag die het gezin Spoel heeft nadat het beestje dood is aangetroffen door de buren. Op social-media gaat een verhaal rond over een kat die bij Emiclaer bewust is doodgemaakt en op de foto lijkt dit Breezer. ,,Mijn kinderen zijn ontroostbaar.”

door Jeroen van der Veer

Gisteravond werd de kat van Amersfoorter Dennis Spoel door zijn buren bij hun voordeur gevonden. Overleden, helaas. ,,Wij dachten dat hij aangereden was”, vertelt Spoel, die vervolgens op social-media een verschrikkelijk bericht las.

In dat bericht op Instagram plaatste een jongen een foto van de kat die op Breezer lijkt met de tekst: ,,Jongens, deze kat is vanavond opzettelijk doodgemaakt door een groep jongeren met een bal rondom Emiclaer. Het aanbeeld is te gruwelijk om te tonen.”

Het bericht, met een foto van een gezonde kat, wordt afgesloten met de mededeling dat mensen die meer weten, hem privé moeten contacten. Ook wordt er een beloning beloofd. ,,De foto bij dat bericht lijkt heel veel op onze kat die vanmorgen overleden is gevonden”, aldus Spoel, die contact met de voor hem bekende jongen heeft gezocht, maar nog geen reactie heeft gehad.

 ,,Breezer was een grote allemansvriend in de buurt en hoop niet dat dit hem fataal is geworden. Ik heb het originele bericht niet gevonden op insta en geen reactie van de dame die het geplaatst heeft, maar ik wil wel graag duidelijkheid hebben.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie