Afbeelding
Politie Gelderland

Amersfoort merkt gevolgen van internationale drugshandel vanuit Midden-Nederland

20 juli 2020 om 14:00 Misdaad

AMERSFOORT Terwijl het aantal gevallen van drugshandel, de productie daarvan én gebruik in de regio afnam, is er in Amersfoort een forse stijging geconstateerd in de eerste zes maanden van 2020. In vergelijking met de maanden januari tot juni van 2019 is er een stijging van 46 procent. 

door Jeroen van der Veer

Dat komt naar voren uit het veiligheidsrapport die ieder half jaar wordt opgesteld. Hierbij valt op dat er minder woning- en bedrijfsinbraken waren en dit heeft volgens diverse partijen vooral te maken met de coronacrisis. Inwoners van de stad waren meer thuis, waardoor het voor criminelen lastiger was om in te breken. 

Wel werden er veel meer brom-, snor- en fietsendiefstallen geconstateerd. In zes maanden tijd kwamen er 474 meldingen binnen. Toch lijkt het grootste probleem te zitten in de drugshandel en de overlast die dit geeft. 

,,Midden-Nederland speelt een grote, regisserende rol in de (inter)nationale cocaïnehandel”, staat te lezen in het rapport. ,,De handel gaat gepaard met witwaspraktijken en excessief geweld, wat weer desastreuze gevolgen heeft op bijvoorbeeld het veiligheidsgevoel van burgers. Ook worden in kwetsbare wijken jonge jongens het grote geld van de criminaliteit ingezogen.”

Lees hier alle cijfers en achterliggende informatie rondom het veiligheidsrapport; klik hier.  

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie