Afbeelding
Stichting Nationale Inbraakpreventie Weken

'Inbrekers weer als vanouds op pad'

13 juli 2020 om 07:27 Misdaad

AMERSFOORT Inbrekers grijpen de versoepelingen van de lockdown aan om weer volop op pad te gaan. Het aantal woninginbraken ligt bijna op het normale niveau, blijkt uit nieuwe cijfers van de Nationale Politie. Ook verzekeraars zien het aantal meldingen oplopen. Dat schrijft het AD.

Doordat Nederlanders als gevolg van de coronabeperkingen massaal thuis gingen werken, kelderde het aantal inbraken spectaculair. Eind april lag het aantal woninginbraken liefst 60 procent lager dan in dezelfde periode vorig jaar. In heel Nederland sloegen inbrekers in de week van 27 april tot 3 mei ‘slechts’ 294 keer toe, tegen 731 maal in 2019.

Het totale aantal woninginbraken in de lockdownperiode (van maart tot eind juni) kwam uit op 6951 maal, 37 procent minder dan de 11.041 in dezelfde periode vorig jaar. Sinds het kabinet de lockdown in diverse stappen versoepelde, ziet de politie de cijfers echter snel oplopen. Medio mei lag het aantal woninginbraken nog steeds zo’n kwart lager dan normaal. Afgelopen week bedroeg de daling slechts 11 procent minder dan begin juli 2019. Inbrekers sloegen in heel Nederland 510 keer toe: dat zijn slechts 60 inbraken minder dan begin juli 2019.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie