Afbeelding
Archieffoto - ZHZActueel.nl

Mannen beroven invalide vrouw (80) en worden gepakt in de trein

27 januari 2020 om 16:59 Misdaad

AMERSFOORT Twee criminelen zijn vrijdag aangehouden op station Amersfoort Schothorst. Het duo misdroeg zich in de trein en na een kort onderzoek bleken zij eerder die dag een invalide vrouw (80 jaar) te hebben beroofd.

door Jeroen van der Veer

Toen NS-medewerkers bij station Amersfoort Centraal instapten, vielen de twee mannen direct op. Doordat zij niet in het bezit van een geldig vervoersbewijs en een geldig identiteitsbewijs waren, werden zij gedwongen om op Amersfoort Schothorst uit de trein te stappen. 

De medewerkers van de NS zagen dat het tweetal opvallend veel goederen bij zich had en schakelden de politie in. Met behulp van het Prioteam van Politie Amsterdam Team Openbaar Vervoer en een goede samenwerking met Politie Amsterdam en Amersfoort werd al snel duidelijk waar deze goederen allemaal vandaan kwamen. 

Zo werd het duo herkend van de camerabeelden die waren opgevraagd na een laffe diefstal in Amsterdam. Bij een fastfoodrestaurant op het Damrak hadden zij eerder die vrijdagmiddag een invalide vrouw beroofd. ,,Toen wij een aantal uur later deze 'stoere' mannen zonder geldig vervoerbewijs in de trein aantroffen en contact legden met het Prioteam, werden ze herkend als verdachten van de rolstoeldiefsfal", schrijft NS Veiligheid & Service op Facebook. 

Bij nader onderzoek door de politie bleek dat het tweetal meer goederen bij zich hadden die mogelijk van diefstal afkomstig waren, zoals bankpassen op andere namen

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie