Afbeelding
Politie.nl

Amersfoortse witwasser verbergt 71.000 euro in auto

14 oktober 2019 om 14:32 Misdaad

AMERSFOORT De politie heeft zaterdag in Zeist een 20-jarige inwoner uit Amersfoort aangehouden omdat hij verdacht wordt van witwassen. In een verborgen ruimte in zijn auto trof de politie 71.000 euro aan.

Medewerkers van de Dienst Infrastructuur controleerden rond 22.15 uur een auto die volgens de politiesystemen mogelijk betrokken is bij de handel in verdovende middelen. Bij de controle zagen de agenten verschillende indicatoren die duidden op de mogelijke aanwezigheid van een verborgen ruimte. Na een kort onderzoek werd die ruimte ook gevonden.

,,Deze afgeschermde ruimte is geen voorziening die standaard in de auto aanwezig is. Deze ruimte is achteraf op professionele wijze ingebouwd", legt de politie uit. 

BUNDELS In deze ruimte troffen de agenten twee losse bundels met 50 eurobiljetten aan. In totaal voor een bedrag van 71.000 euro. De bestuurder werd direct aanhouden voor witwassen omdat het geld vermoedelijk verkregen is uit criminele activiteiten. Het geld en de auto werden in beslag genomen. De bestuurder kon geen verklaring geven voor de herkomst van het geld in die verborgen ruimte. De politie onderzoekt de zaak verder.

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie