Afbeelding
Eigen foto politie

Met ‘prachtige snoekduik’ haalt Amersfoortse agent gestolen scooter terug, nog voordat eigenaar hem kwijt was

15 april 2024 om 14:28 Misdaad

AMERSFOORT De politie in Amersfoort kreeg onlangs een melding dat een aantal jongeren die bezig waren met de kappen van een scooter. ,,Een oplettende burger vond dit verdacht en belde de politie”, schrijft hoofdagent Wouter op Facebook.

Amersfoortse agenten gingen direct daarna op pad en toen ze in de straat aankwamen, zagen ze een jongen bij de betreffende scooter. ,,Hij gedroeg zich erg zenuwachtig. Ook kon hij ons geen identiteitsbewijs laten zien.” De agenten besloten om hem te fouilleren en uit uit zijn jaszak kwam een bivakmuts tevoorschijn. 

,,Dat er iets niet klopte, was duidelijk… We checkten wat gegevens en het bleek dat de scooter niet als gestolen stond vermeld. Voor de zekerheid belden wij met de eigenaar. Daaruit bleek dat de scooter niet op dezelfde plek stond als waar de man hem had geparkeerd.”

Wij renden door het natte gras en besloten om op de verdachte jongen te duiken. Dit was een prachtige snoekduik

Met deze informatie wilden de agenten de jongen eigenlijk al aanhouden voor het bij zich hebben van een gestolen goed. ,,Maar om de jongen aan te merken als verdachte van diefstal, hadden we nog te weinig bewijsmateriaal. Toen we de verbinding met de eigenaar verbraken, duwde de jongen een collega opzij en zet het op een lopen. Wij zetten direct de achtervolging in.”

Na ongeveer een sprint van zo’n 100 à 200 meter, kwamen de agenten dichterbij. ,,Wij renden door het natte gras en besloten om op de verdachte jongen te duiken. Dit was een prachtige snoekduik. De jongen viel samen met ons in de modder en werd tenslotte in de boeien geslagen.”

De eigenaar van de scooter heeft aangifte van diefstal gedaan en bij de getuige werd een verklaring afgenomen. Op het bureau is de verdachte jongen gehoord. ,,De supersnelle collega van de snoekduik kan zich gaan schoonspuiten.”
 Het Openbaar Ministerie bepaalt nog of de verdachte vervolgd wordt. ,,Zo is de scooter eerder teruggevonden dan dat de eigenaar doorhad dat die weg was. Op het bureau krijgt de eigenaar de scooter weer terug.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie