Afbeelding
Jeroen van der Veer

Criminelen breken via het dak in bij juwelier; twee man aangehouden na klopjacht

16 november 2020 om 15:31 Inbraak

AMERSFOORT De inbrekers die vannacht in de binnenstad opgepakt zijn, werden betrapt door het inbraakalarm. Ze braken omstreeks 05.00 uur in bij een juwelier aan de Utrechtsestraat en toegesnelde agenten wisten één persoon van het dak te halen en een verdachte werd in een schuurtje gevonden.

door Jeroen van der Veer

Na het afgaan van het inbraakalarm rukte de politie groot uit en werd onder andere een helikopter ingezet. Veel inwoners van de binnenstad werden daardoor gewekt, maar het bleek niet voor niets. 

Even daarvoor hadden inbrekers het hekwerk aan de achterzijde van de juwelier kapot gemaakt en via een kapot geslagen raam kwamen zij de winkel binnen. Hierdoor ging het alarm af, waarna de politie razendsnel handelde. 

Nadat de omgeving was afgezet kon één persoon van het dak worden geplukt. ,,Een andere verdachte had zich verstopt in de schuur van een buurtbewoner en werd daar aangehouden”, aldus de politie.

Het gaat om mannen uit Amsterdam van 23 en 26 jaar en mogelijk waren er nog meer criminelen actief. Daar heeft de politie lang naar gezocht, maar zij werden niet gevonden. 

De politie hoopt op tips van getuigen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie