Afbeelding
Jeroen van der Veer

Ondernemer weet overval op zijn winkel te voorkomen

30 april 2020 om 17:59 Inbraak

AMERSFOORT Door snel te handelen heeft een ondernemer op de Grote Haag voorkomen dat hij is overvallen. Op maandag 27 april draaide de eigenaar net op tijd de deur op slot toen hij twee verdachte personen zag. Een van de twee kwam naar de gesloten deur lopen, zwaaide met een wapen en droop vervolgens af. 

door Jeroen van der Veer

Rond 13.30 uur kwamen een man en een vrouw aan bij een winkel aan de Grote Haag. De 35-jarige eigenaar had daar een zakelijke afspraak en liet de man die aan kwam lopen binnen. De Amersfoorter zag dat twee andere personen zich verdacht gedroegen in de buurt van zijn zaak. Toen de eerste man binnen was, deed de eigenaar dan ook snel de deur op slot.

Plotseling kwam één van de twee andere mannen naar de deur gelopen met een wapen in zijn hand. Ook hij wilde de winkel in, maar omdat de deur op slot zat, kon hij niet binnen komen. De eerste man raakte in paniek en is de winkel uitgelopen. Ondertussen waren de twee personen buiten al verdwenen. 

SIGNALEMENT Een van deze twee mannen rende in de richting van de Amersfoortse Kei. Het signalement van de mannen luidt als volgt. Verdachte 1 was donker getin, t1.85 meter lang en tussen de 20 en 25 jaar oud. Hij had dreadlocks tot net over de schouders en was brildragend. Verdachte 2 was ook donker getint, kleiner dan dader 1 en had een mager postuur. 

De politie heeft ook het signalement van de persoon in de winkel gedeeld. Wat hij met de zaak te maken heeft, wordt nog onderzocht. Het ging hierbij om een man van begin dertig die ongeveer 1.80 meter lang is. Hij had zwart haar en een tatoeage onder het linkeroog en eentje rechts in de nek. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie