Siard Span (14) gaat als enige Nederlander naar EK freestyle trampolinespringen

12 jul, 11:05 Atletiek Tips van de redactie
Marit Bos
Siard Span en zijn trainer Engelbert Webbink
Siard Span en zijn trainer Engelbert Webbink

AMERSFOORT Op de trampolines bij GymXL in Vathorst springt Siard Span (14) op verschillende manieren de lucht in. Viervoudige salto’s, dubbele backflips, een schroefdraai: al deze kunstjes is hij nu nog flink aan het verbeteren, want op 17 en 18 juli gaat hij als enige Nederlander meedoen aan het EK freestyle trampolinespringen in Oostenrijk.

Span kreeg in groep 8 een trampoline, daar begon de liefde voor de sport. ,,Zo een trampoline is natuurlijk niet heel goed, ik deed daar bijvoorbeeld een enkele backflip. Op de middelbare school ging mijn klas op freerunnen. Dat wilde ik ook wel, maar er was een hele lange wachtrij.” Daarom besloot Span op trampoline les te gaan. ,,Alleen deed ik daar weinig verschillende kunstjes dus leerde ik vooral trucjes op m’n eigen trampoline.” Sinds een half jaar traint Span dan ook samen met Webbink. ,,Sindsdien ga ik heel snel vooruit.” 

Dit is de allereerste keer dat er zoiets als dit wordt georganiseerd

Mis niks, lees alles van Amersfoort


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Amersfoort en omliggende plaatsen met De Stad Amersfoort. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Stad Amersfoort lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Amersfoort.