PREMIUM ARTIKEL
Lokale journalistiek uit Amersfoort

Van Gent Finaleweken: Giok de Vries en Joey Vos hebben echt VOP-hart

Voetbal
Foto: Rinus van Denderen
4 jun 2023, 19:44
 Giok de Vries en Joey Vos
Giok de Vries en Joey Vos
AMERSFOORT

Voor VOP viel vorige week zaterdag definitief het doek. De club uit Vathorst degradeerde uit de vierde klasse. Hoe groot de teleurstelling ook was, de zwagers Giok de Vries en Joey Vos blijven de club trouw. ,,We willen eigenlijk helemaal niet in de vijfde klasse spelen, maar weggaan bij VOP geeft een rotgevoel.”

Tot en met de laatste speelronde streed VOP voor lijfsbehoud, maar handhaving bleek een te lastige opgave. ,,We wisten bij de start van het seizoen dat het al zwaar zou worden’’, begint Joey Vos, de 24-jarige doelman van VOP. ,,Dan ben je niet meteen al bezig met degradatie, maar weet je wel dat elke wedstrijd een finale zou worden voor ons. De eerste wedstrijd verloren we meteen met 7-0.”,,Dat was tegen HVC’’, haakt Giok de Vries in. De 20-jarige centrale middenvelder maakte zich op dat moment totaal niet druk over een eventuele degradatie. ,,Nee joh, ik dacht echt dat we bovenin mee konden draaien.”

,,Ik ging van een plek in de middenmoot uit’’, dacht Vos toen nog. ,,Maar de ploegen boven ons wonnen ook steeds als wij dat deden. Daardoor maakten we geen stappen. Als je ziet hoeveel punten je nodig had om je veilig te spelen, dat was gewoon heel erg veel.” Toch bleef VOP tot het allerlaatst kans houden. Vos: ,,In de laatste thuiswedstrijd sp..

Peter Pos
Deel dit artikel via:
advertentie