PREMIUM ARTIKEL
Lokale journalistiek uit Amersfoort

Van Gent Finaleweken: APWC-zaterdag is er klaar mee

Voetbal
Foto: Rinus van Denderen
ma 1 mei, 13:43
'Kopspecialist’ Berat Avci kopt de 1-0 binnen.
'Kopspecialist’ Berat Avci kopt de 1-0 binnen.
AMERSFOORT

Sinds het duidelijk is dat APWC-zaterdag na dit seizoen ophoudt te bestaan, kwam de klad erin bij de vriendenploeg. De 2-1 thuisnederlaag tegen VOP betekende alweer de derde verliespartij in de laatste vier speelrondes. Hossein Mezbanali ziet het met lede ogen aan. ,,Je merkt wel dat het klaar is bij ons.”

Twee jaar geleden was Hossein Mezbanali één van de initiatiefnemers om met een groep vrienden op zaterdag bij APWC te gaan voetballen. ,,We wilden graag een eerste team vormen, omdat er op zaterdag serieus gevoetbald moest worden’’, legt de aanvallende middenvelder uit. ,,Op de trainingen mocht het best gezellig zijn, maar ik had er geen zin in om op zaterdag voor schut te staan. Dan moest er gewoon gepresteerd worden.”

Op de trainingen mocht het best gezellig zijn, maar ik had er geen zin in om op zaterdag voor schut te staan. Dan moest er gewoon gepresteerd worden

NIET OP TE VANGEN

Anderhalf seizoen lang ging het ook zo. ,,Vanaf het moment dat een aantal jongens aangaf weer op hun oude niveau te willen voetballen, is het minder geworden’’, geeft de 33-..

Peter Pos
Deel dit artikel via: