'Extra kansen bij aanpak A1/A30'

5 sep, 12:00 Uitderegio
heliflight.nl
Afbeelding

AMERSFOORT/REGIO De toekomstige aanpak van snelwegknooppunt A1/A30 bij Barneveld, waarvoor minister Cora van Nieuwenhuizen eind dit jaar een voorkeursalternatief kiest, biedt los van verkeerskundige verbeteringen ook andere kansen. Zo komt er ruimte vrij voor zonneparken langs de snelwegen, beplanting van nieuw groen langs bedrijventerrein Harselaar en mogelijk ook de realisatie van een logistieke hub: een overslaglocatie voor vrachtwagens.

Dat meldt de Rijksoverheid in een online presentatie over de stand van zaken rondom dit project. Door aanpassing van de wegenstructuur op en rondom het knooppunt, zijn er volgens het Rijk wellicht extra kansen te ,,verzilveren’’. Zo zou er langs de A1 nabij oprit Voorthuizen ruimte kunnen ontstaan voor een zogeheten hub, een plek met meerdere logistieke functies, zoals langparkeren voor vrachtwagenchauffeurs en de overslag van goederen op kleinere wagens, om er zo voor te zorgen dat minder vrachtwagens de centra van Barneveld en Voorthuizen in hoeven.

Mis niks, lees alles van Amersfoort


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Amersfoort en omliggende plaatsen met De Stad Amersfoort. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Stad Amersfoort lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Amersfoort.