Oorlogsvluchtelingen: stad creëert snel opvang in kantoren en tijdelijke woningen

16 mei, 16:25 Politiek
Gemeente Amersfoort
Opvang aan de Plotterweg: 'sober en doelmatig' in een leeg kantoor.
Opvang aan de Plotterweg: 'sober en doelmatig' in een leeg kantoor.

AMERSFOORT Het Amersfoortse stadsbestuur streeft naar ‘flexibilisering’ van de asielopvang. Met andere woorden: wanneer de nood aan de man komt, wil de gemeente snel opvangplekken kunnen creëren. Dit maakten burgemeester Lucas Bolsius en wethouder Cees van Eijk bekend bij een overleg met de gemeenteraad.

Aanvankelijk werd de gemeente - ook in deze krant - beschuldigd van een afwachtende houding. Particulieren die oorlogsvluchtelingen hadden opgevangen, zouden niet weten waar ze met hun vragen terecht konden. Inmiddels heeft de stad aangetoond dat er ook vlot kan worden ingegrepen; onder meer door het creëren in recordtempo van een onderkomen op de Zonnehof. Daar werd een leeg kantoorpand gereedgemaakt voor opvang van tweehonderd asielzo..

Mis niks, lees alles van Amersfoort


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Amersfoort en omliggende plaatsen met De Stad Amersfoort. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Stad Amersfoort lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Amersfoort.