Kruiskamp ‘smeekt om vertrek Omur Markt’

13 apr, 09:44 Politiek
Gemeente Amersfoort
Omwonenden legden de verkeersdrukte op het Neptunusplein vast.
Omwonenden legden de verkeersdrukte op het Neptunusplein vast.

AMERSFOORT Ten minste tweehonderd Amersfoorters vragen het gemeentebestuur om actie te ondernemen tegen ‘de chaos op en rond het Neptunusplein’. Zij schrijven dit aan De Stad Amersfoort. Maar ze gaan ook langs op het stadhuis. Burgemeester Bolsius ontvangt op dinsdag 19 april hun handtekeningen. 

De bewoners van de wijk Kruiskamp dringen vooral aan op het vertrek van Omur Markt, een grote supermarkt die veel klanten trekt. De klanten veroorzaken, net als de leveranciers, elke dag onveilige verkeerssituaties en vervuilen de omgeving. 

,,Het Neptunusplein en omliggende straten gaan hard achteruit sinds Omur Markt hier is gevestigd’’, zo schrijven de wijkbewoners. Omur Markt is officieel een supermarkt, maar zou in feite een groothandel zij..

Mis niks, lees alles van Amersfoort


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Amersfoort en omliggende plaatsen met De Stad Amersfoort. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Stad Amersfoort lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Amersfoort.