Burgemeester in corona-beraad: Amersfoort heeft de zaken op orde

15 jan, 15:40 Politiek
Gemeente Amersfoort
Burgemeester Lucas Bolsius.
Burgemeester Lucas Bolsius.

AMERSFOORT De coronasituatie blijft zorgelijk, maar Amersfoort is voorlopig goed voorbereid op wat er komen gaat. Dat is de indruk die blijft hangen na een extra ingelaste raadsvergadering. Burgemeester Lucas Bolsius gaf een soort regionale tussenstand, waarna raadsleden het college mochten bevragen.

Het aantal positief geteste personen per week in Amersfoort daalde in de periode van 14 december tot 10 januari van circa 500 naar ruim 200. In de provincie is Bunschoten de koploper wat betreft het aantal besmettingen per 100.000 inwoners. De beste cijfers komen uit Utrecht; opvallend, want bij de eerste golf was de situatie juist het ergste in de grote steden. Amersfoort behoort regionaal gezien tot de middenmoot.

Wat betreft testcapaciteit en brononderzoek heeft de GGD de zaken dusdanig op orde, dat er zelfs sprake is van vijftig procent overcapaciteit. Er werd bovendien doorgewerkt met de feestdagen. De burgemeester ging met zijn gezin naar de teststaat in de Rijtuigenloods. Hij kon er op eerste kerstdag terecht en kreeg op tweede ker..

Mis niks, lees alles van Amersfoort


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Amersfoort en omliggende plaatsen met De Stad Amersfoort. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Stad Amersfoort lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Amersfoort.