Burgemeester bereidt zich voor op Oud en Nieuw: ‘Jaarwisseling gaat gepaard met onrust’

19 nov, 16:30 Politiek
Jeroen van der Veer
Twee jaar geleden moest de ME ook ingrijpen in Amersfoort.
Twee jaar geleden moest de ME ook ingrijpen in Amersfoort.

AMERSFOORT Met wijkgerichte activiteiten hoopt de gemeente ongeregeldheden tijden Oud en Nieuw te voorkomen. Na de onrustige jaarwisseling van 2016 naar 2017 - waarbij de ME in de wijk De Koppel moest ingrijpen - zijn er vrijwel ieder jaar zorgen én incidenten rondom het feestmoment. Ook nu is er vrees. Want, zo zegt burgemeester Lucas Bolsius: ,,De mogelijkheden om het vuurwerkverbod te handhaven gedurende de periode rondom de jaarwisseling, zijn beperkt.”

Nee, gerust is de gemeente er opnieuw niet op. Natuurlijk is er veel vertrouwen in de hulpdiensten, buurtvaders, jongerenwerkers en anderen, maar dat was voorgaande jaren niet anders. Hoe kan Oud en Nieuw dit jaar veiliger verlopen? Het is een vraag die ook burgemeester Bolsius bezighoudt. ,,Eén van de pijlers onder onze aanpak is het organiseren van wijkgerichte activiteiten, met name voor jongeren. Deze gaan zoveel mogelijk - in aangepaste vorm- door. 

TOERNOOIEN EN SAMENKOMSTEN Dat schrijft de burgervader in een bericht aan zijn college. Eerder werd al bekend dat een centraal aftelmoment werd uitgesteld en nu gaat Bolsius verder in op de invulling van Oud en Nieuw in zijn stad. Zo zullen er in verschillende wijken..

Mis niks, lees alles van Amersfoort


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Amersfoort en omliggende plaatsen met De Stad Amersfoort. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Stad Amersfoort lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Amersfoort.