Concertweekend in Theater Veerensmederij; Komisch klassiek bij Rabbits at work

15 mei, 09:30 Muziek
Vilain en Gai
Afbeelding

AMERSFOORT In het laatste weekend van mei zijn er maar liefst drie concerten in Theater De Veerensmerij in Amersfoort. In het eerste concert op vrijdag 27 mei om 20.30 is het podium voor Rabbits at work, een muzikale komedie met liederen van Robert Schumann, jazz songs van David Frishberg en speciaal voor deze voorstelling geschreven nieuwe liederen van de Amerikaans-Nederlandse componiste Vera Lann. In de regie van Marc Krone wordt Rabbits at work een uitbundige en vermakelijke voorstelling die op satirische wijze het opkomende cultuurnationalisme becommentarieerd.

Rabbits at work is een verbinding van lied en komedie, een voorstelling die speelt met het serieuze en laat lachen om het tragische. Sopraan Florien de la Fosse heeft een sterke voorkeur voor het theatrale effect van zingen. ,,Ik vind het mooi om lied met comedy te combineren. Dat doe ik met het gezelschap Liedhuis, dat ik als oprichter en artistiek leider per voorstelling samenstel op basis van de behoefte van het programma en het thema. We slaan met Liedhuis een brug om het lied op een andere manier bij een breed publiek onder de aandacht te brengen.”

Mis niks, lees alles van Amersfoort


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Amersfoort en omliggende plaatsen met De Stad Amersfoort. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Stad Amersfoort lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Amersfoort.