Tijdelijke woningen bij azc en op bedrijventerrein

16 sep, 12:00 Maatschappelijk
Google Earth
Kantoorpanden aan de Plotterweg, 31-33. Dit najaar worden hier 129 woningen gecreëerd.
Kantoorpanden aan de Plotterweg, 31-33. Dit najaar worden hier 129 woningen gecreëerd.

AMERSFOORT Amersfoort creëert woonruimte voor kwetsbare doelgroepen; denk aan statushouders - asielzoekers met een verblijfsvergunning - en ‘economisch daklozen’, ofwel mensen die om financiële redenen huis en haard moesten achterlaten. Uiteraard maakt de oorlog in de Oekraïne de woningnood nog nijpender.

Jeroen de Valk

Maar daar wordt aan gewerkt. Naast het huidige asielzoekerscentrum (azc) aan de Barchman Wuyterslaan is nog ruimte voor tijdelijke woningen. Deze maand werd begonnen met de aanleg van een tijdelijk woondorpje. Het zal bestaan uit gestapelde wooncontainers, zoals ook al te vinden zijn op de hoek Amsterdamseweg/Geldersestraat.

Bij het oude azc worden zo ongeveer driehonderd asielzoekers gehuisvest. Een klacht van omwonenden, die aantasting van de natuur vreesden, werd door de rechter terzijde geschoven. Nog deze maand kunnen de eerste bewoners er intrekken. Op deze plek waren ook noodwoningen geïnstalleerd in 2016; van de voorzieningen van destijds kan weer gebruik worden gemaakt.

Mis niks, lees alles van Amersfoort


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Amersfoort en omliggende plaatsen met De Stad Amersfoort. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Stad Amersfoort lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Amersfoort.