Amersfoortse Rommy van der Ree zet zich in voor bedoeïnen in Jordanië

di 10 mei, 09:57 Maatschappelijk
Eigen foto
Ingeborg Swarts is bezig met het uitdelen van voedsel aan Jordaanse bedoeïnen.
Ingeborg Swarts is bezig met het uitdelen van voedsel aan Jordaanse bedoeïnen.

AMERSFOORT ‘Help ons de bedoeïnen in Jordanië helpen’, is de vraag van drie vrouwen uit de regio. De Leusdense Ingeborg Swarts richtte met haar zus Karen twee jaar geleden de stichting René Alexander Swarts op ter nagedachtenis aan hun overleden vader. Samen met vriendinnen Lies van Ommen uit Hoevelaken en de Amersfoortse Rommy van der Ree, die de inwoners van Jordanië ook een warm hart toedragen, is het viertallig bestuur van de stichting compleet.

,,Er is heel veel nood in de wereld. Op dit moment zijn veel ogen alleen gericht op de Oekraïne, maar we moeten proberen onze hulp te spreiden. We kunnen onze ogen niet sluiten voor alle armoede die er is in de wereld,” beginnen Ingeborg Swarts en Rommy van der Ree hun verhaal. Swarts, voorz..

 Ingeborg Swarts en Rommy van de Ree.
Vader René Alexander Swarts gaf zijn liefde voor de Arabische cultuur door aan zijn dochters die de stichting oprichtten ter nagedachtenis aan hem.
Schoolpakketten geregeld door de RAS-stichting.
Karen Swarts: 'Verder gaan op het spoor dat je vader achterliet en echt iets kunnen betekenen voor je medemens doet goed.'