Sport en kunst ontmoeten elkaar op basketbalveld: ‘Het is echt een Amersfoorts project geworden’

30 jun, 08:00 Kunst
Patrick Jonas
Adrie van Wonderen: ,,Het is een erg dynamisch en fantastisch kunstwerk, daarmee willen we de jongeren inspireren."
Adrie van Wonderen: ,,Het is een erg dynamisch en fantastisch kunstwerk, daarmee willen we de jongeren inspireren."

AMERSFOORT Jongeren inspireren en motiveren om te gaan sporten, dat is het doel van het kunstwerk van 450 m2 meter op het basketbalveld aan ringweg Dorrestein. Het werk is tot stand gekomen met basketbalvereniging Crackerjacks en street art collectief Concrete Canvas. 

Adrie van Wonderen van Crackerjacks vertelt meer over hoe deze samenwerking tot stand is gekomen. Hij houdt zich vooral bezig met basketbal activiteiten in de wijk. ,,Een aantal jaar geleden zag ik in het buitenland al verschillende pleinen die visueel heel aantrekkelijk waren. Dat wilde ik ook realiseren met een basketbalveld. Het veld is vaak maar een stuk asfalt en dat kan beter.”

Dit is een van de eerste initiatieven in Amersfoort waar sport en cultuur elkaar gevonden hebben

Maar ervaring met streetart heeft Van Wonderen niet. Hij werd in contact gebracht met Concrete Canvas. ,,Het leuke is dat traditioneel gezien de sport en cultuur vaak hun eigen ding doen”, vertelt Van Wonderen. ,,Maar dit is een van de eerste initiatieven..

Mis niks, lees alles van Amersfoort


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Amersfoort en omliggende plaatsen met De Stad Amersfoort. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Stad Amersfoort lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Amersfoort.