Steeds meer handen tekort bij bijbaantjes: ‘Ik word soms aangesproken door andere bedrijven om daar te komen werken’

20 jun, 12:00 Economie
Daniel Harmsen
Sophie Timman: ,,Als bijbaantje is de horeca mijn droombaan."
Sophie Timman: ,,Als bijbaantje is de horeca mijn droombaan."

AMERSFOORT De keuze is reuze voor jongeren als het gaat om bijbaantjes. Door de krapte op de arbeidsmarkt zijn bedrijven hard op zoek naar nieuwe werknemers. Dat merken ook de Amersfoortse jongeren Larissa Bakker, Sophie Timman en Max Letteboer. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek staan er 133 vacatures tegenover elke 100 werklozen: een recordkrapte. ,,Ik word soms aangesproken door andere bedrijven om daar te komen werken”, schetst Sophie Timman.

Handen komen steeds vaker tekort bij Max Letteboers’ werkplek. Sinds zijn veertiende werkt hij in een supermarkt. ,,Van een personeelstekort was al langer sprake, maar het is nu erger geworden.” Sommige taken kunnen hierdoor niet worden afgemaakt en blijven liggen voor de volgende dag. Het filiaal neemt daarom sinds kort weer jongeren van veertien jaar aan. ,,Ze mogen nog niet veel werken, maar alle kleine beetjes helpen.” Dit probleem speelt zich niet alleen af bij supermarkten, maar bij veel meer bedrijven in Nederland. De flexibele baantjes en contracten worden daarom steeds meer aangeboden. Jongeren kunnen hiervan profiteren.

Mis niks, lees alles van Amersfoort


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Amersfoort en omliggende plaatsen met De Stad Amersfoort. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Stad Amersfoort lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Amersfoort.