Into The Woods: Partij voor de Dieren onderzoekt mogelijke overlast

17 sep, 09:00 Dieren
Jeroen Schaaphok
Into the Woods is een mooi festival. Maar ook voor de dieren in het gebied?
Into the Woods is een mooi festival. Maar ook voor de dieren in het gebied?

AMERSFOORT Het festival Into The Woods was in het weekend van 9 en 10 september weer eens daverend aanwezig in bos Birkhoven, op en rond het Amersfoortse Openluchttheater. Het gedreun klonk tot in de verre omgeving. Omwonenden vroegen aan deze krant of zo geen overlast ontstaat voor de natuur, zo vlak bij het DierenPark.

Uit navraag blijkt dat de Partij voor de Dieren zich kritisch opstelt. Maar woordvoerders van het DierenPark en Het Utrechts Landschap zien geen problemen.

‘DIEREN HEBBEN RECHTEN’ Raadslid Natanja Vreugdenhil van de Partij voor de Dieren zegt: ,,Wij willen dat een feest bij voorkeur niet in de natuur plaatsvindt. De natuur is het domein van de dieren. De mens is daar te gast. Dieren hebben ook rechten, net als wij. Als we daar toch gaan feesten, is het belangrijk dat we rekening houden met de dieren en de natuur, zodat we geen schade veroorzaken.’’

Mis niks, lees alles van Amersfoort


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Amersfoort en omliggende plaatsen met De Stad Amersfoort. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Stad Amersfoort lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Amersfoort.