Historische roman Bard Bothe over zijn vader: verzetsstrijder die aan zijn trauma’s ten onder ging

12 mei, 19:30 Achtergrond
Jeroen de Valk
Bard Bothe bladert door documenten over het verleden van zijn vader.
Bard Bothe bladert door documenten over het verleden van zijn vader.

AMERSFOORT Met zijn autobiografische roman Rugzak met Ongemak blikt Bard Bothe terug op het oorlogsverleden van zijn ouders, beiden verzetsstrijders. De Tweede Wereldoorlog zou hun leven bepalen, ook na de bevrijding. Zijn vader, ooit een geslaagd zakenman, ging aan de drank ten onder. Pas later realiseerde Bard zich welk verleden hierachter schuil ging. 

Met zijn moeder had Bernard ‘Bard’ Bothe een uitstekende band. Met zijn vader niet, al was het maar omdat die op latere leeftijd een zware alcoholist werd, waarna de contacten verwaterden. Pas veel later kon Bard Bothe (1940) met mildheid op hem terugkijken. Toen had hij zich ook grondig verdiept in het verleden van zijn vader Ben Bothe (1909 - 1989). Hij sprak getuigen en nam stapels ..

Mis niks, lees alles van Amersfoort


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Amersfoort en omliggende plaatsen met De Stad Amersfoort. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Stad Amersfoort lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Amersfoort.