Onderzoek wijst uit: Niet één, maar twee oerbossen in Den Treek

7 nov, 10:30 Achtergrond
Marcel Koch
Onderzoeker Jos Bazelmans in 2017 tijdens het veldonderzoek naar de oerbosbestanden.
Onderzoeker Jos Bazelmans in 2017 tijdens het veldonderzoek naar de oerbosbestanden.

REGIO Het werd niet het media-event dat de organisatoren ervan verwachtten. Maar het nieuws was er -zeker in wetenschappelijk opzicht- niet minder belangrijk om. Woensdag presenteerde onderzoeker Jos Bazelmans namens de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed de resultaten van het onderzoek naar de spectaculaire vondst van oerbosresten in de bodem van landgoed Den Treek. Het zijn stille getuigen die desalniettemin een duidelijk verhaal vertellen over klimaatverandering in geologisch perspectief.

Maart 2017: Cameraploegen van NOS, RTL, SBS6, verslaggevers van Vroege Vogels en landelijke, regionale en lokale kranten verdringen elkaar om maar niets te missen van de bekendmaking van een spectaculaire vondst op Leusdens grondgebied. 

De redactie sele..

Mis niks, lees alles van Amersfoort


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Amersfoort en omliggende plaatsen met De Stad Amersfoort. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Stad Amersfoort lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Amersfoort.