Tientallen Go Sharing scooters in een jaar tijd verbrand of vernield

4 jan, 10:40 Misdaad
Keistadnieuws
Aan de Laan der Winden ging maandag 20 december opnieuw een Go Sharing scooter in vlammen op.
Aan de Laan der Winden ging maandag 20 december opnieuw een Go Sharing scooter in vlammen op.

AMERSFOORT Sinds verhuurbedrijf Go Sharing vorig jaar november zijn diensten in Amersfoort aanbiedt zijn tientallen scooters van het bedrijf in brand gestoken, in het water gegooid, gesloopt of omgetrapt. De eerste scooter werd al binnen een week gesloopt. Niet veel later gevolgd door een scooterbrand. In beide gevallen gebeurde dit in Park Schothorst.

Het aantal branden dat de 112-fotografen van Keistadnieuws inventariseerden halverwege december is zestien. Mogelijk zijn het er in werkelijkheid al een stuk of achttien.

NAUWKEURIG Minimaal vier keer werd een huurscooter in het water gedumpt. En driemaal werd door de fotografen een gesloopt exemplaar op de gevoelige plaat vastgelegd. De werkelijke aantallen liggen waarschijnlijk (veel) hoger, omdat in tegenstelling tot een scooterbrand bij vandalisme of dump in het water de 112 hulpdiensten niet worden ingeschakeld en de fotograaf dan ook niet op de hoogte is.

(Artikel gaat verder onder de afbeelding).


Lang niet alle vandalisme gevallen en dumpingen in het water worden gemeld bij de hulpdiensten - Foto: Keistadnieuws

Mis niks, lees alles van Amersfoort


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Amersfoort en omliggende plaatsen met De Stad Amersfoort. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Stad Amersfoort lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Amersfoort.