Afbeelding
Too Good To Go

Amersfoort start met app tegen voedselverspilling

Nieuws

AMERSFOORT De app 'Too Good to Go' is ook in Amersfoort te gebruiken. De app wil voedselverspilling tegen gaan en zorgt dat overtollig eten op het bord belandt in plaats van in de vuilnisbak. Met een korting tot zeventig procent kun je je overtollig eten bestellen dat anders wordt weggegooid.

In Amersfoort gaat Too Good To Go samen met de locaties en inwoners een steentje bijdragen om voedselverspilling tegen te gaan. In Nederland wordt gemiddeld tussen de 107 en 152 kilo eten per persoon verspild.

In Amersfoort hebben zich de eerste negen partners al aangesloten bij Too Good to Go om voedselverspilling tegen te gaan. ,,Zo kun je lekker en gezond eten redden bij SEM Salade en Meer en voor de zoetere trek kun je terecht bij Blur of Brood & Zoets. Ga je je bestelde eten ophalen? Neem dan vooral ook je eigen (herbruikbare) bakje en tasje mee, dan verspillen we samen ook nog minder verpakkingen en plastic."

Het concept van de app is simpel. In de app ziet de gebruiker op de kaart of in de lijst welke locaties in zijn of haar buurt eten aanbieden. Vervolgens bestelt en betaalt de gebruiker dit eten direct in de app en haalt het zelf op bij de betreffende locaties. Wat de gebruiker krijgt, is afhankelijk van wat er die dag overblijft. ,,Iedere bestelling is dus een verrassing. Een win-win-winsituatie voor de partners, de klant én het milieu", zegt Joost Rietveld Countrymanager Too Good To Go Nederland.

advertentie