Corrie Derks Met pensioen in de horeca

Nieuws

AMERSFOORT Corrie Derks, al ruim twaalf jaar werkzaam bij Logement de Gaaper in de binnenstad van Amersfoort nam 25 juli afscheid. Op zich niks bijzonders, maar wel de reden van haar vertrek, ze gaat met pensioen. Dat is in de horeca echt uitzonderlijk, het is immers een branche waar de jeugd de boventoon voert en een eerste werkplek heeft. Hoewel CBS noch Horeca Nederlandgeen harde cijfers heeft over pensioen voor de horeca leert navraag dat met pensioen gaan nauwelijks voorkomt in deze bedrijfstak.


Derks heeft een lange traditie in de plaatselijke horeca; ze stond aan de wieg van brouwerij de Drie Ringen in 1989. Het was de eerste brouwerij in Amersfoort die haar deuren weer opende. Corrie draaide jarenlang mee in het bedrijf. Het beste biertje van de brouwerij de Cor Deux is naar haar vernoemd.

Bij de Gaaper was ze jarenlang het gezicht van het logement in de receptie en het koffiehuis. De vele koffiedrinkers zijn de afgelopen weken met name tijdens de vrijdagmarkt verrast met afscheidsgebak. Op woensdag 25 juli schoven de collega's, familie en vrienden van Corrie aan het eind van haar werkdag aan voor een gezellige afscheidsborrel. Ze ruilde haar werkschoenen in voor een paar heerlijke strandslippers. Een welverdiende nieuwe periode dient zich nu aan. Niet meer om 6.00 uur 's morgens ontbijt serveren of om 11.00 uur 's avonds gasten inchecken. Het bedrijf en de gasten zullen haar missen om haar eindeloos geduld en haar zorg voor iedereen die binnenkwam. Ze was een leermeester voor een grote groep nieuwkomers in de horeca. Streng, netjes en altijd beleefd.
Corrie blijft nog zeer actief in Amersfoort bij het klokkenluidersgilde en haar smartlappenkoor, dus over 'achter de geraniums' zal voorlopig alleen nog maar worden gezongen.

advertentie