Afbeelding
Peter Putters

Krommedag: shoppen en eten anno nu

1 juni 2018 om 09:27 Nieuws

AMERSFOORT De Krommestraat is altijd al de bestemming om te funshoppen. Maar op de Krommedag, zaterdag 9 juni, zijn er nog veel méér goede redenen om langs te komen. Op deze jaarlijkse feestdag van de Krommestraat, pakken de winkeliers dit jaar uit met een hele reeks aan activiteiten. Het thema is dit jaar: 'oud en nieuw'.

Op zo'n tien plekken in de straat kan er gegeten worden aan lange tafels: de Krommedag heeft namelijk in het 'Proef je Kromdeel' een ware kleine proef in huis. Er is muziek, en er zijn veel gratis activiteiten en goede aanbiedingen : vrijgevig en klantgericht. Het hele jaar door natuurlijk, maar op de Krommedag nog eens extra. Zo laat de straat zien dat er in de tijd van internetshoppen en afhaalmaaltijden, nog alle reden is naar het straatje af te reizen: hier bruist het volop.

Het thema past natuurlijk geweldig bij 'Het Leukste Straatje van Amersfoort'. Niet alleen zijn er vele winkels die hier al vanouds zijn, zoals Speelboek en Dille en Kamille. Maar ook veel nieuwe winkels dit jaar, zoals Max (juwelen), Roots (mode) en Lykke (woninginrichting). Of het nu om mode of hebbedingetjes gaat, de Krommestraat is de aangewezen plek om ideeën en inspiratie op te doen. En voor de lekkere trek naar een van de vele bijzondere cafés en restaurants in de straat, met dit jaar als nieuwkomers De Kromme en Madonna, waarbij Amersfoortse iconen zoals LaScala en Corazon er natuurlijk ook stevig bij zijn. De Krommedag winkels blijven voor het eerst dit jaar tot zeven uur 's avonds open, zodat er geen 'overblijf' hoeft te zijn tussen winkelsluiting en diner: iedereen kan gelijk doorschuiven en aanschuiven aan de lange tafels die in de hele straat staan – ook deze keer is het 'tweede deel' van de straat voor een keer autovrij.

Op zaterdag 9 juni pakken al deze ondernemers dus weer groots uit, met marktkramen, aanbiedingen, en vooral heel veel plezier. De kinderen kunnen overal spelletjes doen, er zijn poffertjes, ballonnen, schmink, ijs, en er wordt muziek gemaakt - het is rondom feest. En het beste nieuws: iedereen is welkom.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie