Van Beekhoven terug op oude niveau

25 februari 2014 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Wesley van Beekhoven was zondag in de defensie van Quick opnieuw een rots in de branding. Maar ook de 28-jarige doelman van de Amersfoortse club kon op sportpark Dorrestein niet voorkomen dat de thuisclub tegen Nieuw Utrecht aan het kortste eind trok (0-2).

door Balt Gmelig

Na de winst (1-2) op de Utrechters, eerder dit seizoen in de Domstad, was de uitslag van de return een tegenvaller voor Quick. Van Beekhoven keek na de nederlaag even terug. ,,In Utrecht waren zij destijds ook de betere ploeg maar voerden wij ons spel goed uit en konden we een overwinning meenemen. Dit keer lukte het niet om in ons spel te komen. We hebben verdiend van Nieuw Utrecht verloren."

Met fraaie reddingen hield de sluitpost zijn elftal meerdere keren op de been. Twee keer moest de Amersfoorter zich echter gewonnen geven. Hij behoort met 26 tegendoelpunten tot de minst gepasseerde doelmannen in de tweede klasse B. De lijst wordt met 21 treffers aangevoerd door de goalie van VVIJ, de nummer drie op de ranglijst van 2B. Van Beekhoven, in het dagelijks leven pedagogisch medewerker jeugdzorg, is tevreden over zijn optredens tot nu toe dit seizoen. ,,Na een stroeve start ben ik weer op mijn niveau van vorig seizoen. We hebben al zes keer de nul gehouden en krijgen weinig doelpunten tegen."

Door het verlies tegen Nieuw Utrecht moest Quick een plek op de ranglijst van 2B inleveren. Met 26 punten uit achttien wedstrijden staat de formatie van trainer Sijtze Wobbes nu op de zevende plaats, nog net in het linker rijtje. Die positie verrast Van Beekhoven niet. ,,Ik had ook verwacht dat wij tussen plek vier en tien gaan eindigen. Ik ga ervan uit dat dat ons gaat lukken."

Met nog acht duels voor de boeg waarin maximaal 24 punten zijn te verdienen, kan Quick nog in de prijzen vallen. Niet alleen door hoog in het klassement te eindigen maar ook door het winnen van de derde periode. De eerste wedstrijd in de reeks van negen werd weliswaar verloren en dat betekende dus een slechte start. Van Beekhoven heeft, ondanks de mindere prestatie tegen Nieuw Utrecht, de moed niet opgegeven. ,,We moeten zorgen dat we iedere wedstrijd ons maximale niveau halen en ons systeem goed uitvoeren. Als we dan ook een beetje geluk hebben, kunnen we misschien nog ergens om meedoen."

Een plek in de eerste klasse heeft Van Beekhoven dus nog niet uit zijn hoofd gezet. Hij beseft wel dat Quick met de huidige selectie in een hogere klasse niet veel te zoeken heeft. ,,Ik denk dat we met deze selectie voor de eerste klasse tekort komen. Maar met een paar gerichte versterkingen kunnen we vast een prima middenmoter in de eerste klasse zijn."

De lange doelman, bezig aan zijn derde jaar op Dorrestein, zal dan niet ontbreken. ,,Ik blijf volgend seizoen bij Quick." De ambities van de geboren en getogen Amersfoorter gaan echter verder dan het spelen op het niveau van de eerste of tweede klasse. ,, Mijn ambitie is om nog enkele jaren op een mooi niveau te keepen en mijn huidige niveau en vorm zo lang mogelijk vast te houden. En waar mogelijk nog te verbeteren. Als de kans zich voordoet, zou ik het mooi vinden om bij een hoofd- of topklasser te spelen. Ik ben benieuwd of ik dat niveau aan kan."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie