NLdoet zoekt vrijwilligers voor vijftig klussen in Amersfoort

25 februari 2014 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Het Oranje Fonds houdt op 21 en 22 maart voor de tiende keer NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van het land. Maatschappelijke organisaties in Amersfoort meldden vijftig klussen aan, van de totaal 8608 klussen in heel Nederland. Dat zijn er nu al meer dan ooit, terwijl NLdoet pas over vier weken plaatsvindt. Zij zijn allen hard op zoek naar helpende handen. Het Oranje Fonds roept iedereen op om zich op deze dagen in te zetten voor sociale organisaties. NLdoet is een kans voor een dag uit, waarop de deelnemer tegelijkertijd ook iets goeds doet voor een ander. Een klus uitzoeken kan op www.nldoet.nl.

Maatschappelijke organisaties zijn dit jaar in grote getale op zoek naar vrijwilligers tijdens NLdoet. De teller staat nu al zo'n vijfhonderd klussen hoger dan vorig jaar op dit tijdstip en in iedere gemeente is tijdens NLdoet iets te doen. Ook dat is een record.

Tijdens NLdoet verzetten vrijwilligers werk waar de organisaties normaal niet aan toekomen. Nu is het aan bedrijven, kantoren, scholen, ambtenaren, families en andere inwoners om op 21 en 22 maart de handen uit de mouwen te steken.

Het Oranje Fonds is trots dat NLdoet zoveel mensen op de been brengt. Ronald van der Giessen, directeur Oranje Fonds, vertelt: ,,Dat zoveel mensen zich inzetten om Nederland mooier, socialer en meer betrokken te maken is voor ons iets om trots op te zijn. Het Oranje Fonds zorgt zo voor allerlei nieuwe verbindingen, niet alleen tijdens NLdoet, maar ook daarna. We hopen dat heel Nederland nu zijn steentje wil bijdragen."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie